Udgivet i Indretnings-Univers på Arkivskab.dk

Sådan får du kontorlys, der er godt at arbejde i, men ser flot ud - 6 gode råd

Af Arkivskab.dk

Det kan være rigtigt svært at vælge det rigtige kontorlys. Dette gælder særligt, hvis man både vil have skarpt lys og et flot design. Selvom der findes mange flotte kontorlamper på markedet, er det langt fra alle, der lever op til de egentlige krav og ønsker. Der skal derfor en smule ekstra arbejde til at få godt kontorlys. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 6 gode råd til, hvordan du får kontorlys, der er godt at arbejde i, men som også ser flot ud. Måske er det lettere end du lige går og tror!

Hvad er godt arbejdslys?

Før du kan vælge de retter lamper til dit kontor, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad godt arbejdslys egentligt er. Det gode arbejdslys er skarpt, men med en hyggelig undertone. Som kontormedarbejder skal kunne du kunne læse dokumenter, aflæse din computerskærm og meget mere, uden at det er hverken sløret eller uoplyst. Skal du have fast i det perfekte arbejds-og kontorlys, skal du altså vælge lamper med varme, skarpe pærer. Du kan blandt andet finde et stort udvalg af kontorlamper hos AndLight

Vælg neutralfarvede vægge

En af de fejl, som rigtig mange begår, når de skal vælge kontorbelysning er, at de glemmer, hvordan selvet kontoret egentlig ser ud. I dag er det blevet meget populært at have farverige vægge samt sjove figurer. Selvom dette på mange måder kan gøre arbejdsdagen sjovere, og mere underholdende, kan det være med til at skabe en dårlig kontorbelysning. Ja, du læste rigtigt! Farverige vægge kan være med til at skabe en grim og dårlig refleksion af belysningen i de forskellige rum. Vil du derfor sikre dig, at du får den optimale kontorbelysning, skal du forsøge at vælge neutralfarvede vægge. 

Brug indirekte belysning

Ønsker du en både flot og funktionel belysning på dit kontor, skal du uden tvivl gøre brug af indirekte belysning. Ved indirekte belysning er selve lyskilden skjult. Dette vil sige, at du ikke ser hverken pærer, ledninger eller lampeskærme. Indirekte belysning bliver ofte brugt på kontorer og skoler, fordi det skaber et roligt, men skarpt lys. Med indirekte belysning undgår du desuden de grimme refleksioner på eksempelvis vægge, lofter og gulve. Indirekte kontorlys er perfekt for dig, der ønsker at kombinere elegance og effektivitet!

Overvej din egen lampestil

Arbejder du på et relativt småt kontor, hvor du selv har mulighed for at foretage indretningsvalg, kan du med fordel overveje din egen lampestil. Måske har du selv en specifik mening om, hvilket lys der er bedst for dine øjne, og hvilke designs, du kan lide. Alle lamper er forskellige, og der er derfor noget på markedet for alle. Måske er du mest til en lille, men skarp bordlampe. Du kan selvfølgelig også sagtens være til en stor lysekrone med blødt lys. Der er mange muligheder! Før du vælger din kontorlampe, skal du altså overveje din egen lampestil.

Vælg justerbare lamper

Går du meget op i funktionelt kontorlys, der kan indstilles på flere forskellige måder, skal du vælge at indrette med justerbare lamper. Dette er særligt en fordel, hvis du arbejder på et kontor sammen med flere forskellige mennesker. Alle mennesker er forskellige, og derfor vil deres lys indstillinger også være det!

Med justerbare lamper kan du selv vælge din lys indstilling alt efter dit humør samt din effektivitet. Du tror måske, at justerbare lamper ikke findes i flotte designs og farver. Her skal du tro om! Der findes nemlig et hav af flotte, justerbare lamper på markedet, der kan passe ind i alle kontoror.

Lav en rød tråd

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du skabe godt kontorlys, som også ser flot ud, ved at lave en rød tråd gennem hele kontoret. Vælg eksempelvis en bestemt lampe, fra et bestemt mærke, som passer til hele kontoret. Dette er ikke kun med til at skabe en god og ensartet belysning, men det er også med til skabe en god og præcis stemning. Vælger du både bordlamper og loftslamper til dit kontor, kan du med fordel vælge lamper i samme farve. Dette skaber en yderligere rød tråd samt en rolig stemning!

Find det du mangler på arkivskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.020 produkter fra mere end 65 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.923 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:06:24.

13
Produkttyper
1.020
Produkter
65
Forhandlere
1.923
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.