Udgivet i Indretnings-Univers på Arkivskab.dk

Indretning af hjemmekontoret - 6 tips til at få et funktionelt og lækkert kontor

Af Arkivskab.dk

Selvom det måske ikke virker sådan, havde corona krisen også sine fordele. Under corona krisen gik det nemlig op for mange, at man sagtens kan arbejde hjemmefra - også uden et hjemmekontor! Er du efter corona krisen begyndt at arbejde hjemmefra, kan det dog være en god ide at indrette et hjemmekontor. Har du et separat rum til arbejde, hvor du kan lukke døren for støj og larm, har du bedre mulighed for at kunne koncentrere dig. Skal du indrette et hjemmekontor? Så læs med herunder, hvor du får x tips til at få et funktionelt og lækkert kontor.

Gem rodet væk i arkivskabe

Vil du indrette et funktionelt og lækkert hjemmekontor, der ikke er fyldt med forstyrrelser, er det først og fremmest vigtigt, at du gemmer rodet væk. Nogle trives bedre i rod end andre. Selvom du måske sagtens kan trives i rod til hverdag, vil det hurtigt blive forstyrrende, når du skal arbejde. Du kan gemme rodet i dit hjemmekontor væk på flere forskellige måder. Du kan blandt andet gemme rodet væk i arkivskabe eller almindelige skabe.

Er du ordens menneske med stort D, kan du sågar vælge at organisere rodet i skabene, så det er pænt og ordentligt. En anden måde hvorpå, du kan gemme rodet væk, er ved at ophænge lukkede hylder. Dette kan særligt være en god løsning for dig, der har et småt hjemmekontor, hvor gulvpladsen er trang. Hvis du vil have et lækkert og funktionelt hjemmekontor, er det vigtigt, at du gemmer rodet væk. Kun på denne måde kan du skabe et roligt arbejdsrum.

Vælg den rette kontorstol

Det næste du skal gøre, for at få et lækkert og funktionelt hjemmekontor, er at vælge den rette kontorstol. Dette er en af de ting, mange glemmer, når de indretter et hjemmekontor. Uanset om du arbejder meget eller lidt, kommer du garanteret til at bruge mange timer i kontorstolen. Derfor er det enormt vigtigt, at du vælger en, der er både komfortabel og funktionel.

Mange bruger blot en almindelig stol til hjemmekontoret. Dette er en stor fejl! Selvom der findes mange rare spisebordstole på markedet, er de ikke lavet til, at man skal sidde i dem mange timer om dagen. Du vil derfor hurtigt få ryg-og nakke problemer, hvis du bruger en almindelig spisebordstol i hjemmekontoret.

Vil du have en komfortabel kontorstol, skal du vælge en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol kan nemlig indstilles på mange forskellige måder. Med en ergonomisk stol kan du altså justere siddestillingen alt efter behov. Har du brug for en lækker og komfortabel kontorstol til dit hjemmekontor? En ergonomisk stol fra iStol.dk kan være lige det, du står og mangler! Hvis ikke, findes der et stort udvalg af fine, ergonomiske stole på markedet, som du frit kan vælge imellem.

Hold orden i vigtige dokumenter

Et hjemmekontor er ikke ligesom alle andre rum i hjemmet. Hjemmekontoret skal nemlig opbevare vigtige dokumenter og papirer, som ikke må blive væk. Vil du indrette et lækkert og funktionelt hjemmekontor, er det derfor vigtigt, at du har orden i alle dine vigtige dokumenter.

Vil du holde orden i dine dokumenter, kræver det organisering. Du kan blandt andet opbevare og organisere dine dokumenter i kasser. Herefter kan du markere kasserne alt efter indholdet. Dette er en hurtig og let måde at organisere sine dokumenter på hjemmekontoret! Du kan placere kasserne med dokumenter i en reol, kommode eller et skab. Der er mange muligheder!

Vælg det rigtige skrivebord

Ligesom det er vigtigt med en god kontorstol, er det også vigtigt med et godt skrivebord. Dette er igen en af de ting, mange glemmer, når de skal indrette hjemmekontoret. Det er meget individuelt, hvordan man definerer et godt skrivebord. Nogle ønsker et klassisk skrivebord uden yderligere funktioner, mens andre ønsker et mere teknisk skrivebord med mange forskellige funktioner.

Der er heldigvis et skrivebord til alle! Ønsker du en rigtig kontorstemning, kan det være en fordel at investere i et hæve-sænke skrivebord. Dette er både komfortabelt og flot. Derudover kan det være en fordel at vælge et skrivebord med midterbue, da dette giver dig mulighed for at bevæge dig mere rundt.

Indret med rolige farver

Du tror måske, at et hjemmekontor er roligere end en fysisk arbejdsplads. Her tager du fejl! Indretter man ikke hjemmekontoret korrekt, kan det hurtigt blive ligeså forstyrrende og uroligt som en fysisk arbejdsplads. Vil du have et roligt hjemmekontor, hvor du kan koncentrere dig, skal du indrette rummet med rolige farver.

Undersøgelser viser nemlig, at neutrale og rolige farver beroliger hjernen. Indretter du hjemmekontoret med skarpe farver, kan du risikere, at din hjerne hurtigere bliver overstimuleret og træt. Rolige farver kan eksempelvis være grå, hvid og beige. Du vil garanteret hurtigt opdage fordelene ved at have et hjemmekontor med rolige farver!

Skab behagelig belysning

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du indrette dit hjemmekontor med behagelig belysning. Dette er absolut altafgørende! For at skabe en behagelig belysning i dit hjemmekontor, er det vigtigt, at du prøver dig frem med forskellige pærer og lamper. Belysningen i dit hjemmekontor må nemlig hverken være for skarp eller dunkel. Når man indretter sit hjemmekontor med belysning, kan det være en fordel at bruge flere forskellige former for lamper - herunder eksempelvis en bordlampe, gulvlampe og loftlampe. På denne måde kan du justere belysningen alt efter dagen og stemningen.

Find det du mangler på arkivskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.020 produkter fra mere end 65 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.923 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:06:24.

13
Produkttyper
1.020
Produkter
65
Forhandlere
1.923
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.